keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ruoan perässä maailmalle

Hei vaan!
Tämä blogi kertoo ruoasta, rakkaudesta ruokaan ja hyviin raaka-aineisiin sekä myös työharjoittelustani Espanjan Bilbaossa.
Olen siis aikuisopiskelijana Espoon Omniassa, tavoitteenani on valmistua ennen tulevaa joulua kokiksi.

Ensi maanantaina suuntaan siis Bilbaoon, jossa olen 4,5vkoa ja työskentelen ravintolassa nimeltä Kokken.
Tai Yandiola. Tai Kokken. Tai Yandiola.  
Toisin sanoen asia selvinnee vasta paikan päällä.
Tervemenoa Espanjaan. Ei siitä sen enempää. 


Suhteeni ruokaan on ollut ainakin koko aikuisikäni intohimoinen. 
Minulle ruoka on kaikkea muuta kun vain polttoainetta. Sen rajattomat mahdollisuudet, kaikki ne ihanat maut ja tuoksut, se mahtava tunne, miten kaikki aistit heräävät henkiin ja aktivoituvat kun ruokaa valmistetaan... Ai että.

Tuoreet yrtit,sienet, pitkään haudutetut padat ja lihat ovat etenkin minun makuhermojani kutkuttavia herkkuja. Ajatella, miten mahtavia raaka-aineita Suomen luonto meille tarjoaa.

Ilmaisiahan ne eivät valitettavasti ole.
Ja kuten monilla muilla, myös minulla on ollut toisinaan rahasta hyvinkin tiukkaa.
Mutta ruoasta en ole tinkinyt. 

Tosin tässä asiassa vaikuttaa myös se että meillä syödään oikeastaan kaikki mitä ostetaan ja ruoan jämiä yhdistellään ja tuunataan niistä jokin toinen ruoka. Myös pakastin on ahkerassa käytössä. Hävikkiä ei siis juuri tule.

Näillä sanoilla, tervetuloa mukaan matkaan ja kiitos kun löysit blogini. 
Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!

2 kommenttia: