sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hola from Bilbao!

Moikka taas!

Pidin pientä hiljaiseloa, mutta täällä ollaan edelleen.
Kysymystulva ei ole ollut järjettömän laaja, mutta sitäkin spesifimpi.

Asun siis tällä hetkellä neljän kämppiksen kanssa ja olen ainoa meistä joka työskentelee ravintolassa.

Kerkesin myös sairastaa pienehkön vatsataudin, mutta siitä tuskin kukaan on kiinnostunut kuulemaan yksityiskohtia. Melko perinteisesti se sujui neljän kaakeloidun seinän sisällä.



Mutta palatakseni varsinaiseen asiaan, olen päässyt harjoittelupaikassani, Kokkenissa ns.sorvin ääreen.



Itse asiassa heti ensimmäisenä iltana misailin, katselin ja opin ja pääsin jopa nostamaan annoksia!
Kokkenissa on breku-lista jossa on pääasiassa erilaisia tapaksia sekä
Menu del Dia eli päivän menu.


Perus Menu del Dia pitää sisällään 4 ruokalajia+jälkkärin, menun saa myös 7+jälki tai 9+jälki kombinaatioina.

Yleisin Menu del Dia maksaa 12,95€ plus juomat, varsin kohtuuhintainen siis.

Yksi annos on aina melko pieni, mutta idea onkin syödä monta erilaista pientä ruokaa. Menun pohja on sama,mutta päivittäistä liikkumavaraa on.

Tähän vaikuttavat päivittäin saatavissa olevat raaka-aineet sekä kuka pääkokki sattuu olemaan töissä.

Itse omistaja, Jefe, huippukokki Fernando pyörii myös paikalla melkein päivittäin, maistelee ruokia ja kyselee kuulumisia kohteliaasti, mutta antaa luoton ja työrauhan keittiöväelle. Hänestä huokuu yrittäjähenkisyys sekä ammattitaito.

Itse kommunikoin pääasiassa englanniksi, välillä myös espanjaksi. Henkilökunnan englannin kielen taito vaihtelee, mutta toimeen tullaan.
Tähän mennessä olen oppinut tekemään mahtavia pyreitä, kauniin pelkistettyjä annoksia, sekä toimimaan pienen mutta ammattitaitoisen keittiön jäsenä.

Kuriositeettina mainittakoon että täällä on 4 vakituista kokkia, joista yksi on toiminut 2 vuotta 3:n Michelin tähden paikassa,
toinen puolestaan 2 Michelinin paikassa vajaan vuoden ja kolmas arvostetun ranskalaisen keittiömestarin opissa useita vuosia, käytyään ranskalaisen kokkikoulun joka maksaa n. 35000€.

Neljäskin on pätevä,hänen taustojaan en vielä tiedä.
Että osaamista on kyllä ympärillä.
Silti kaikkea ympyröi jonkinlainen rentouden aura, miten sen selittäisi?
Heistä vaan huokuu että tietävät mitä tekevät ja ei ole tarvetta tiuskia työkavereille edes kun bongilappurivistöstä loppuu piikit.
Läpänheitto kyllä vähenee. 😊

Itse olen kuin opetuslapsi joka yrittää imeä mahdollisimman paljon oppia näiltä gastronomisilta guruilta.

Ja sitä on paljon.

Hauskaa on myös se että itse noin 18 vuotta erilaisia ravintola töitä tehneenä opin suunnattomasti toiselta suomalaiselta teini-ikäiseltä harjoittelijalta.

Hän on 17v.neito Tampereelta ja aivan päällikkö. Hän on ollut täällä kuukauden minua ennen mutta jos en tietäisi niin luulisin hänen olleen ainakin vuoden.
Jos opin edes puolet hänen taidoistaan,
olen hyvin onnellinen. Itse en varmaan osannut kuoria omenaa tai pyyhkiä pyllyäni tuon ikäisenä.

Tämmöistä tällä kertaa.
P.S Kuvia olisi vaikka ja paljon mutta täällä kämpällä ei toimi kuin mobiilidata ja se on kallista kokille se.
Edelleen saa kommentoida!


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä hienoa että olet päässyt ammattilaisten oppiin siinä karttuu niin ammatti kuin kielitaitokin!

    VastaaPoista
  2. kysynys onko siellä tapana hankkia raaka-aineet torilta vai tilataanko tukuista kuten täällä meillä enimäkseen?

    VastaaPoista
  3. Tukusta tulee ainakin täällä. Tosin ne ei toimita tohon ovelle asti vaan ne käydään kadulta hakemassa. Jotkut toimittajat tuo suoraan sisään.
    Ja myös omistaja itse käy välilä tukussa ja tuo autolla tavaraa jotka haetaan kadulta.

    VastaaPoista